Facebook E-mail OIH honlap    
      

   
    Főoldal

Aktuális imatémák

Egy imakérést érkezett Ózdról az egyik testvérnőnk B-né Katika kéri az imát: Göndör Martina 5 éves kislányért. Ízületi gyulladás a szemére ment, orvosok szerint a megvakulás lehetősége is fenn áll. Imát kérnek a kislány gyógyulásáért. A testvére Lili mentálisan és fizikailag is nagyon rossz állapotban van, kéri érte is az imát.

2015. júnus 26.


Imakérés érkezett hozzánk levélben az egyházközpontunkba. A szülők kérik az imát egyik fiúk (Péter) induló vállalkozásáért, amibe a testvérét is szeretné bevonni (ez azt jelentené, hogy a másik testvér újra hazaköltözne, ahol a vállalkozás működni fog). Az a kérés, hogy a vállalkozás adjon megélhetést, és azon túl erősítse a családot is. A kérők előre köszönik a közbenjárók imáját.

2015. április 18.


Egy, az egyházközpontunkba érkezett, imát kérő levél alapján imádkozzunk a következőkért: Mihály otthonról elköltözve egy nagyvárosban rossz társaságba keveredett. Hasonlóan járt, mint a tékozló fiú. „Barátai” kihasználták, majd a bajban magára hagyták. A züllött életmód rányomta bélyegét a fiú egészségére, kórházi kezelésekre szorult, még most is beteg, lelkileg is mélypontra került. A családja kéri az imát, hogy Mihály térjen haza a szülői otthonba, ahol a családi környezetben tudna gyógyulni mind testileg, mind lelkileg. Adja meg neki az Úr a felismerést, hogy szüksége van Isten segítségére. Térjen meg az Úrhoz. Találjanak neki a lakóhelyén munkát, hogy megélhetése biztosítva legyen. Azt is kérik, hogy imádkozzunk egy istenfélő és tisztességes társért, akit az Úr ad neki, hogy felesége lehessen. A család előre is köszöni az imádságokat, várják az Úr szabadítását.

Aláírás: Egy rendkívüli helyzetben lévő család

2014. november 29.

ÚJ INFÓ (2015/02/23):

Folytassuk az imát! Újabb kérés jött az anyukától. Fia, Mihály helyzete tovább romlott. Nem szakadt el a rossz baráti körtől. Ideges és indulatos az egyre öregedő és gyengülő szüleivel, amikor otthon van. Ez általában rövid idő, azután visszatér a zaklatott önpusztító életében. Szülei már csak az imában bíznak.


H. Ákos vagyok és a kislányomért Lídiáért kérek segítséget imádkozni, mert nagy bajban van. Debreceni idegsebészeti klinikán fekszik bent. A megelőző orvosi vizsgálatok kimutattak mind a két fülénél jóindulatú, de térfoglaló daganatot. Ezeknek következtében a jobb fülére teljesen elvesztette a hallását, a bal fülén jelentősen csökkent úgy, alig lehet vele kommunikálni. A héten - Május 26.-án kedden végeztek nála műtéti beavatkozást amiről azt láttuk, hogy eredményes volt, de sajnos volt egy másik problémája is Lídiának ami az intenzív osztályon derült ki. A nátrium szint nagyon magas volt a szervezetében emiatt nagyon sok folyadékot - 5 litert - kellet fogyasztania amit a helyi gyermek orvos nem tartott problémának. A műtét után normál folyadék szint bevitel mellet majdnem kiszáradt és ez a betegség akkor derült ki. Ezért a nátrium szint beállítását tűzték ki az orvosok, miközben a műtét helyén vizenyő keletkezett, ami nem engedte, hogy gyógyuljon a műtét helye. A tegnapi nap során miközben bent voltunk nála rendkívül nyugtalan volt a lábával állandóan rúgkapált, mint aki menni akar, a feleségem Évi látta, hogy a kötés lecsúszott a fejéről és tiszta véres lett a keze, azonnal szóltunk a nővéreknek, hogy szükséges lenne átkötni a sebet, mert vérzik. Így derült ki, hogy sokkal nagyobb baj van mert azonnal ki küldtek minket, mert azonnal meg kellet CTézni, hogy lássák a váladékozás okát. A vizsgálat kimutatta, hogy Lidi Kisagyának jobb fele elhalt és ezt a részt elkellet távolítani, ami megtörtént még aznap - Május 30.-án. Nagyon nagy szükségben vagyunk Lidiát illetően amit nem tudunk csak mi hordozni már eddig is sokan imádkoznak érte, látjuk, hogy szükséges még több embert bevonnunk, azért, hogy Isten csodát tegyen.

Tisztelettel és köszönettel testvéreitek : H. Ákos és feleségem Évi

2014. június 1.

ÚJ INFÓ:

Kedves imádkozó testvérek!

Már készültem, hogy beszámoljak a tovább haladásról, tartozom ennyivel nektek és azoknak, akik imádkoztak Lídiáért, Azóta mi is nagyon sokat könyörögtünk Istenhez és Ő irántunk való jóindulatát abban is kimutatta, hogy folyamatosan vezet bennünket, hogy engedjük meg Neki a cselekvést. Megígérte egy testvérnőn keresztül, hogy Lídia 3 nap múlva "életre kel" addig az orrába vezetett szondán táplálták. Az első amit beállítottak a szervezet só-víz háztartása volt ezt millin nevű gyógyszerrel tudják megtenni amit az agyalapi mirigynek kellene termelnie de ez nem történt meg ezért van szükség erre az eljárásra. Ma amikor a levelet írom reggel kivette a szondát az orrából, a nővérke aki ezt látta nem tette vissza, hanem azt mondta, hogy ennie kell ha nem akarja a szondát vissza kapni. A mai nappal telt le az a bizonyos 3 nap Isten beváltotta az ígéretét Lídia "életre" kelt dicsőség Neki ezért ma már evett és ivott igaz, hogy csak fecskendőből kapja az innivalót A célunk azonban nemcsak ennyi volt hanem egy teljes gyógyulás a hallását is beleértve. Ezért kérünk továbbra is ima segítséget mivel a kisagy egy részének eltávolítása miatt nem működik a baloldali arc és a beszéd. Nehéz lenne leírni a hullám völgyeket és magasságokat. Még mindig , már a 18. napja, hogy az intenzíven vagyunk.

Hiszünk abban, hogy Isten véghez viszi azt amit tervezett.

Tisztelettel és köszönettel testvéreitek : H. Ákos és feleségem Évi


 

  Magunkról
  Hírlevelek
  Imaképződmények
  Imatémák
  Kapcsolat
  Letöltések
     
     
     
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Imameghallgatások


Nagyobbik lányomat, Esztert (18 éves) egy olyan betegség támadta meg, amit nem tudnak beazonosítani az orvosok, azt mondják, hogy mononucleosis. Ez egy cseppfertőzéssel terjedő betegség, aminek a következő tüneteit tapasztalja Eszter: magas, 39 fok feletti láz (naponta többször), fejfájás, a garat-gége-torok környékén gennyes tüszők, amelyek megnehezítik a nyelést, evést, ivást, a nyelve is teljesen el van torzulva. Az immunrendszere teljesen legyengült, jártányi ereje sincs. A gyógyszerek a máját is megtámadták, így jelenleg a kórház fertőző osztályán fekszik tegnap óta. Beszélni is alig tud. Két hete tart ez a betegség, így az iskola utolsó hetét sem tudta már befejezni, sőt az előrehozott földrajz érettségi szóbeli vizsgája is elmaradt.

Köszönöm szépen a segítségedet és az imádkozó, közbenjáró testvérek imáit is!
L. Ferenc

2013. június 24.

ÚJ INFÓ: Isten iránti hálával szeretném megosztani veletek örömömet: júniusban kértem Tőletek, hogy tegyétek közzé az OIH honlapján Eszter lányom gyógyulásáért való segítségkérésemet. Ott felsoroltam milyen sokféle tünettel, fájdalommal, fertőzéssel járt az ő betegsége. Most arról számolhatok be, hogy a mája állapota már sokkal jobb, elmúlt a fertőzés. A bőréről eltűntek a vírus, valamint a beültetett branül okozta foltok, sebek. A nyakán levő nyirokcsomók visszahúzódtak, eltűntek a torkából azok a hólyagok, amik miatt gondot okozott neki a táplálkozás. Azóta nem fájt a feje és a láznak nyoma sincs. Kikerült a kórház fertőző osztályáról néhány hete, és hittel vallhatom meg, hogy teljesen meggyógyult. Dicsőség az Úrnak! Ez úton szeretném megköszönni mindazoknak a kedves testvéreknek, akik imakarjaikon hordozták Esztert. Valósággá vált, hogy "igen hasznos az igaznak buzgóságos könyörgése". Hálás szívvel köszönöm nektek a harcot, amelynek eredményeképpen nagylányom teljesen felépült! Legyetek áldottak!

Szeretettel üdvözöl: Lénárt Ferenc


Imakérés érkezett Erdélyből. Gábor Csaba 13 éves kisfiú, rosszul lett kórházba került. Vakbélgyulladásra gondoltak és megműtötték. A feltárásnál kiderült, hogy nem az a probléma. Valószínű, hogy májdaganattal kell szembenézni. Folynak a további vizsgálatok. Az édesapa kéri az imát a gyermekéért. Vigyük együtt az Úr elé őt. Nyeste Ferenc

2013. február 25.

ÚJ INFÓ: Hála az Úrnak a kisfiú teljesen meggyógyult és felépült. Mindenkinek nagyon köszönik az imát.

2013. július 18.


Imakérés érkezett Inárcsról. P. Mihályné 82 éves testvérnőnek agydaganata van. Nem szeretné, hogy megoperálják. Ha az Úr akarja, gyógyítsa meg őt, vagy vigye haza a mennyei hazába, ez az ő kérése. Imádkozzunk érte, hogy legyen meg Isten akarata, és legyen kész arra, amit az Úr tervezett felőle.

Köszönjük imáitokat! Nyeste Ferenc

2013. március 12.

ÚJ INFÓ: Az Úr meghallgatta a testvérnő imáját, és magához vette őt megszabadítva a további szenvedésektől. Köszönjük, hogy velünk voltatok az érte folyó imában!


Sürgős imakérés érkezett. Ny. Zoltán szolgáló testvér leánya, Anett koraszülött kisfiúnak (Ezékiel) adott életet. A gyermeknek nincs szívkamrája, emberileg csak a csoda segíthet rajta. Imádkozzunk a gyermekért és az édesanyáért, hogy az Úr vegye körül őket. Legyen meg az jó és bölcs akarata! Köszönjük, hogy imádkoztok.

Nyeste Ferenc

2013. június 10.

ÚJ INFÓ: A kisbaba július 3-án reggel jobblétre szenderült. A család köszöni mindenkinek az érte mondott imákat. A fiatal szülőkért továbbra is imádkozzunk, hogy el tudják fogadni, és fel tudják dolgozni a kisfiú halálát.


Kedves Imádkozó Testvéreim!

Nagy szeretettel arra kérlek Benneteket, hogy minél többen imádkozzatok az alábbi kérésben megfogalmazottakért. Imát kérnek Dr. Sz. Ritáért, akinek egy genetikusan öröklődő szívbetegség (aorta elvékonyodás, szétrepedés veszélye) miatt szívműtétet kellett elvégezni. A saját gyülekezetéből sokan imádkoztak érte. Ez egy több mint 5 órás műtét. A nőrokonai közül már többen meghaltak ugyanebben a betegségben. Ő és férje is orvosok, leányaikkal együtt komoly gyakorló keresztények. Imádságos szívvel, az Úr akaratát keresve mentek bele a kikerülhetetlenbe. A műtét után az intenzívre került Rita, s a biztató jelek után a hasi aorta szétnyílt. Sürgős életmentő műtétre volt szükség, melynek nyomán még egyéb komplikációk is felléptek (keringési zavarok). Most is még nagyon veszélyes az állapota. Az Úr csodájára van szükség, hogy a gyógyulás útjára léphessen. Kiáltsunk együtt az Úrhoz Ritáért!

Köszönöm az imáitokat!

Nyeste Ferenc

2013. április 12.

ÚJ INFÓ:

Nehéz, de gyönyörű napon vagyunk túl... A légzés és vérnyomás újra kritikus volt, de a légzéstámogató eszközökkel - amikor eljöttem - a légzési paraméterek rendben voltak. (Napközben azon dolgoztunk, hogy ne kelljen újra gépre tenni a drága Mamit, ez még mindig állandóan ott lebegő kérdés.) Nagyon zaklatott volt reggel és kimerült. Aztán hosszú órák alatt megnyugodott, jobban is érezte magát.. Tudtunk kommunikálni, beszélgetni. Elmondta, hogy Isten neki is adott hitet és bizalmat. ♥ (!!) Valahogy azt szeretném felétek is kommunikálni, hogy csoda-dolgokat élünk át minden szinten, de óriási harcban vagyunk, és emberileg ő is, mi is az erőink végén. Isten mégis betölt és megtart. Őt építi, nekünk erőt ad, és mindannyiunkat formál - családként is. Szóval hálás szívvel, de annak tudatában, hogy még sok van hátra, és befedezésre van szükségünk - a mai napért is Istené a dicsőség.


Imakérés érkezett hozzánk.
K. József kunszentmiklósi szolgáló testvérért kérnek imát, akinek agydaganata van (kb. 5 cm). A testvér most kezelések alatt áll. Imádkozzunk a gyógyulásért, amiben egy sikeres műtét is segíthet. Józsefnek három gyermeke van, akiknek apára van szükségük. A család, feleség és gyülekezet már imádkozik érte, mi is csatlakozzunk az imádkozókhoz.
Köszönjük imáitokat.

Nyeste Ferenc

2013. február 19.

József vagyok Kunszentmiklósról. Túl vagyok a műtétemen, ami jól sikerült, már itthon pihenem ki a kórház fáradalmait. Nagyon jó orvos kezébe kerültem, de ez kevés lett volna, ha nincs értem közbenjárás (2Kor 2.rész). Köszönöm, hogy kiáltottatok értem az Úrhoz, áldjon meg mindannyiotokat gazdagon!

Testvéri szeretettel József


Sürgős imakérés érkezett telefonon keresztül. N. Zsolt (Erdélyben szolgáló gyülekezet plántáló) felesége Erika várandós állapotban egy rosszullét miatt elesett. A lépe és mája megsérült. A baba 7 hónaposan világra jött. Az édesanya életveszélyben van, életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Kérünk, imádkozzatok érte, hogy az Úr mentse meg őt.

2013. január 26.

Információk Novák Zsolt testvér felesége Erika állapotáról. Hála az Úrnak, Erika már kijött az intenzív osztályról, ahol több napig életveszélyes volt az állapota. Az orvosok sem értik, hogy mitől stabilizálódott az állapota olyan mértékben, hogy elmúlt az életveszély. Még további kezelések várnak rá, de folyamatosan erősödik. Már könnyű ételeket is tud fogyasztani, látta a kisbabáját is, aki teljesen rendben van. A család mindenkinek nagyon köszöni az imát. Tudják, hogy az imádságnak nagy szerepe volt abban, hogy elhárult a veszély. Az Úr csodáját tapasztalták meg a testvéreink. Továbbra is hordozzuk imában őket. Köszönjük eddigi imáitokat! Az Úr áldjon mindenkit! Nyeste Ferenc (2013.02.05.)


Imakérés érkezett hozzánk Jánosi Ferenc testvéren keresztül.

Imádkozzatok Gyöngyösi Zsolték kis Eszterkéjéért, mert hajnalban eszméletlen állapotban vitték a kórházba, azóta sincs magánál. Az Úr győztes, szabadító, így járuljunk elé!

2013. január 10.

ÚJ INFÓ: Hála az Úrnak, h. a kis Eszterke tegnap du. átkerülhetett az intenzív osztályról a gyerekoszt.-ra. Itt már az anyukája láthatja el, már nem lógnak belőle csövek! Végleges eredmények bő 1 hét múlva várhatók, de 90%, h. epilepszia. Imádkozzunk teljes gyógyulásért, nem kell ezt sem elfogadnunk, nem Isten ajándéka! Van egy rövid kis videó az Eszterkéről, apuka majd átküldi, h. együtt örülhessünk velük. Hála, hála, hála és dicsőség Istennek a GYÜLEKEZETért, a testvéri közösségért, szeretetért, a kitartó imákért, imaharcosokért! Jézus vére legyen mindannyiunk otthonán, családján! Szeretettel: V


Imakérés érkezett egy dudari testvérnőtől, aki rokonáért kér imádságot. H. Csaba (38) egy hasnyálmirigy gyulladás után jelenleg veseproblémákkal küzd. A vizsgálatok után írják elő a kezeléseket. Jó lenne elkerülni a dialízist. Csaba még nem tért meg, de hallott Isten dolgiról. Imádkozzunk a testi gyógyulásért, és az Úrhoz való hazatalálásért is.

Köszönjük imáitokat.
Nyeste Ferenc

2012. november 14.

Visszajelzést kaptunk, amelyben köszönik az eddigi imádságot. A fiatalember veséje beindult, a további vizsgálatok a vékonybélen találtak egy jóindulatú daganatot. Ezt kedden (27-én) fogják megoperálni. Jelenleg a nagymértékű fogyás miatt infúziós erősítés történik. Imádkozzunk a műtét sikerességéért! Köszönjük imáitokat!


Imakérés érkezett Inárcsról Nagyné Erzsikétől. A házi gondozó szolgálatban dolgozó Szabó Annának a hasnyálmirigyén van daganat. Kedden (13-án) fogják műteni. Imádkozzunk a műtét sikerességéért, Anna felépüléséért. Köszönjük az imáitokat! Nyeste Ferenc

2012. november 9.

A műtétet elvégezték a korábban jelzett időben. A daganatot sikeresen eltávolították. Első ránézésre az orvos szerint nem volt rosszindulatú a daganat. Jelenleg a szövettani eredményre várnak. Köszönjük imáitokat!


Imát kérnek Patrikért, aki hat hónapra született és olyan mérvű bél problémái vannak, ami miatt meg kell műteni. Egy budapesti klinikán van jelenleg. Anyukája, Natasa korábban gyakorló hívő volt. Ő és segítői kérik az imát. Kérjük az Urat az anyuka helyreállásáért is! Köszönjük imáitokat.

2012. november 5.

Visszajelzést kaptunk Patrik állapotáról. A sikeres műtét után megerősödött a kisbaba. A folyamatos táplálás nyomán a súlya elérte az ideális mértéket. A holnapi nap folyamán haza fogják engedni a kórházból. Az édesanya közeledett az Úr felé, a férje pedig döntött Jézus mellett. Mindenkinek köszönjük az imát, aki a szívén viselte a kis család sorsát. Az Úr áldjon meg Benneteket!

2013. január 7.